L'AGRUPACIO L'AMISTAT ENGEGA UNA SECCIO ESPORTIVA

AMB ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA CELEBRADA EL PASSAT DIA 10/07/2008, I AMB L'UNICA ORDRE DEL DIA, ES VA APROVAR PER UNANIMITAT, LA CREACIÓ D'UNA NOVA SECCIÓ ESPORTIVA, PER TAL DE LEGALITZAR ELS EQUIPS D'ICESTOCK QUE HAN DE PARTICIPAR AL CAMPIONAT DE CATALUNYA I PODER INSCRIURE ELS JUGADORS AMB LES FITXES REGLEMENTARIES A LA FEDERACIO CATALANA PER TAL DE PARTICIPAR ALS CAMPIONATS NACIONALS I INTERNACIONALS.

ESPEREM QUE AMB AQUESTA NOVA SECCOÓ, PODREM PROMOCIONAR TAN A NIVELL ESCOLAR COM AMB ELS TORDERENCS EN GENERAL,(TAL CO VAREM DUR A TERME AMB L'INTRODUCCIO A LES COMARQUES DEL mARESME I LA SELVA AMB LES BITLLES CATALANES)AQUEST ESPORT MODERN MITJANÇANT DEMOSTRACIONS ALS COLEGITS, ASSOCIACIONS I AMB ENTRENAMENTS PERIODICS TOTS ELS DISSAPTES A LA TARDE PER TOTHOM A LA PISTA DE L'AMISTAT. NO IMPORTA L'EDAT NI EL SEXE I ES TOTALMENT GRATUÏT.PER MES INFORMACIO:Tel.676366125, I AL CORREU: maresmabons@telefonica.net

HISTORIA
L'eisstock o eisstocksport, en terminologia alemanya, i icestock en, terminologia anglesa, és un esport que té el seus orígens als Alps. Les primeres imatges daten del segle XVI, més concretament l'any 1564 en dos olis de l´autor Pieter Brueguel “el vell”, pintor costumista de l´època que va immortalitzar la principal activitat de lleure que realitzaven a l´hivern els habitants dels Alps. És un esport amb llarga tradició i història. Avui en dia petits i grans segueixen practicant de forma habitual l'eisstock, no només a l´hivern sinó també a l´estiu amb la variant del joc sobre asfalt. Es podria dir que és una espècie de petanca que es jugava en el gel. Aquest joc va anar evolucionant i actualment es pot jugar en equip i individual i en vàries modalitats (llançament, en equip, tècnica...) i es pot jugar al gel (modalitat d'hivern) i sobre asfalt (modalitat d'estiu). És un esport amateur que compta amb federació internacional, amb normes de joc, antidopatge, etc... en aquests moments és un esport reconegut pel comitè olímpic internacional (COI) i que aspira a ésser esport olímpic en un futur. Va ésser esport d´exhibició d´hivern als jocs olímpics els anys 1936 a Garmisch i l´any 1964 a Innsbruck. Als països amb més tradició l'eissotck es practica de forma diària, amb campionats locals, regionals i lligues semi-professionals com l´alemanya (Bundesliga) o l´Austríaca. La federació internacional igualment organitza campionats europeus de clubs, europeu de nacions i mundial de nacions en totes les modalitats existents. Les dades més destacables a nivell internacional són: - 38 Federacions i associacions internacionals (la núm. 33 és l´associació d´icestock Catalunya) agrupades a la Federació Internacional. - Nacions amb més federats: 125000 (cent vint-i-cinc mil) federats a Àustria, 85000 (vuitanta-cinc mil) federats a Alemanya, 8500 (vuit mil cinc-cents) federats a Itàlia, 2300 (dos mil tres-cents) federats a Suïssa i 550 (cinc-cents cinquanta a Txèquia. A Catalunya, s'hi ha introduït l'any 2005 i s'ha creat l'Associació Icestock Catalunya que és l'associació que aglutina els jugadors d'aquest esport a Catalunya, organitzant clínics d'aprenentatge i formació, així com la primera competició catalana d'Icestock.
Per mes informació: al Tel. 937640322 Mobil 676366125 e-meil maresmabons@telefonica.net També podeu entrar a la web de Tordera.cat a la plana d´entitats i a la de l´Amistat trobareu tota mena d´informació, i els enllaços amb la federació i altres.

Comparteix